Bij ons 'zit' je goed!
Gastvrij, servicegericht en klantvriendelijk!
4- Daagse Zomerreis
'Unterharz'
26 t/m 29 Augustus 2017


De Harz is het noordelijke middengebergte van Duitsland en is zeer geliefd bij Nederlandse toeristen vanwege het ongerepte natuurschoon. Uitgestrekte bossen wisselen zich af met bergen en stuwmeren. Historische steden en dorpen maken hierbij het plaatje compleet. Sinds de Duitse eenwording is het mogelijk om ook het oostelijke deel van de Harz te bezoeken. Onze standplaats is Braunlage wat met name een zomer en winterverblijfplaats is. Bovendien ligt Braunlage maar een paar kilometer verwijderd van de voormalige Oost-Duitse grens. We logeren in het gemoedelijke familiehotel Achtermann gelegen direct nabij het gezellige centrum. Alle kamers zijn voorzien van d/t en per lift bereikbaar. De maaltijden zijn prima verzorgd evenals het ontbijtbuffet.

Dag 1: Heenreis, Via diverse stops rijden we vanaf uw opstapplaats naar Braunlage. Hier kunnen we na de kamerindeling gezamenlijk plaats nemen voor een goed verzorgd diner.

Dag 2: Werningerode & Stolberg, Na het ontbijt rijden we via Schierke naar het meer dan 700 jaar oude Werningerode. Hier bestaat het centrum grotendeels uit traditionele vakwerkhuizen, zoals het mooie Rathaus. Vervolgens toeren we verder naar het schilderachtige Quedlinburg, dat met zijn ca. 1200 vakwerkhuizen een waar openluchtmuseum als centrum heeft. Het mooie centrale plein, de smalle straatjes en steegjes, winkels, boetiekjes, verborgen hofjes, cafés en terrasjes zorgen voor de gezellige sfeer in dit plaatsje. Na dit bezoek nemen wij u mee naar Tale, waar we het uitzichtpunt van de Hexentanz-Platz vinden. Hier mag u even genieten van het schitterende uitzicht alvorens we verder toeren naar de ‘Parel van de Zuidelijke Harz’: Stolberg. Hier wordt de binnenstad gevormd door bijna 400 vakwerkpanden uit vijf verschillende eeuwen. Buiten dat, geniet Stolberg bekendheid als de geboorteplaats van Juliana van Stolberg, de stammoeder van vele Europese vorstenhuizen, zo ook van het Huis Oranje Nassau. Vanaf Stolberg rijden we terug naar het hotel.

Dag 3: Centrale Harz, Vandaag staat er een mooie rondrit door de centrale Harz op het programma. Via Hahneklee, Bockswiese en Herzberg bereiken we Bad Sachsa,een kleine stad op de zonnige en lieflijke zuidelijke rand van de Harz en ligt te midden van tot 600 meter hoge bergen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bad Sachsa is de Ravensberg. Vanaf de top van deze berg heeft u een schitterend uitzicht over het Weserbergland tot zelfs het Kyffhäusergebergte en de Brocken, de hoogste berg van de Harz, aan toe. Via Walkenried en Hohegeis bereiken we aan het eind van de middag het hotel voor het diner.

Dag 4: Huiswaarts, Al weer tijd om de koffers in de bus te laden en afscheid te nemen van het hotel. Voordat we daadwerkelijk in Nederland aankomen, rijden we langs Okertalsperre en brengen we een bezoek aan Goslar. Deze voormalige Hanzestad heeft tal van historische bezienswaardigheden, en de torens van vijf grote kerken bepalen hier het stadsbeeld. Na ons bezoek aan Goslar vervolgen wij onze route richting de grens, en zullen we met de nodige stops bij het dineradres aankomen voor een 3- gangen afscheidsdiner.

Wij bieden u deze reis aan voor € 275,00 p.p. o.b.v. tweepersoonskamers.
De éénpersoonskamertoeslag bedraagt € 10,00 p.p.p.n.

Inclusief: Busreis, 3x Overnachting, 3x Ontbijt, 3x diner in het hotel, afscheidsdiner en excursies.

Exclusief:
Eventuele entreegelden, uitgaven van persoonlijke aard en verzekeringen.

 

Programmawijzigingen onder voorbehoud.

 

 Terug         Reserveren