Bij ons 'zit' je goed!
Gastvrij, servicegericht en klantvriendelijk!

 

5- Daagse Pinksterreis
'Mecklenburg-Vorpommern’
2 t/m 6 juni 2017

Tijdens deze 5-daagse reis bezoekt u de prachtige deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Deze aan de Oostzee gelegen provincie kenmerkt zich door het unieke merengebied de Mecklenburgische Seenplatte, prachtige landschappen en de fascinerende Hanzesteden Lübeck, Wismar en Rostock. Dit in voormalig Oost-Duitsland gelegen gebied, zal u keer op keer weer verrassen met haar prachtige natuurschoon.  Wij verblijven in 3 sterrenhotel ‘Hotel Holst’, ten zuiden van Hamburg in “Das Altes Land”, waar u logeert in gezellige kamers met douche, toilet, telefoon en SAT-TV. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en er is een gezellige bar. ’s Morgens wordt  een uitstekend ontbijtbuffet geserveerd en ’s avonds een 3 gangen dinerbuffet.

Dag 1: Heenreis, Vanaf uw opstapplaats rijden we eerst naar Bremen waar we ook deze stad even kunnen bewonderen. Bremen is een stad van contrasten! De stad bruist door haar vele facetten van cultuur en de bijzondere architectuur van de stad. Tegen de avond zullen we het hotel bereiken waar we na de kamerindeling kunnen genieten van het eerste avondmaal.

Dag 2: Hamburg en Lübeck, Vandaag bezoeken we de Hanzestad Hamburg en onder leiding van een deskundige Nederlands sprekende gids maken we een boeiende ‘Hamburgtour’ door deze stad. Het is moeilijk te beschrijven wat we allemaal zullen zien, maar aan het eind van de dag zult u terug kijken op een geslaagde tour. Vanuit Hamburg toeren we verder naar Lübeck, de koningin van de Hanzesteden, werd gesticht in 1143 als 'eerste westerse stad aan de Oostzeekust'. De stad ademt nog altijd een middeleeuwse sfeer en het stadsbeeld wordt nog steeds bepaald door cultuurhistorische bezienswaardigheden zoals de Holstentor, die herinneren aan het roemrijke verleden van Lübeck als vrije rijks- en Hanzestad. We brengen hier tevens een ‘lekker’ bezoek aan de Lübecker Marsepijn. 

Dag 3: Rondrit Mecklenburg-Vorpommern, Na het ontbijt stappen we in de touringcar en nemen we u mee voor een rondrit door de mooie natuur van Mecklenburg-Vorpommern. Tevens brengen we vandaag een bezoek aan Schwerin, waar Prins Hendrik in 1876 geboren is in het indrukwekkende Schweriner Slot. Het is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern en is omgeven door bossen en water. Schwerin zelf ligt als een bloeiende waterlelie te midden van weidse meren. De waterlelie staat voor de pracht die de stad bezit aan historische panden, pleinen en straten. In de oude binnenstad is het nodige aan winkelaanbod te vinden. Kleine knusse winkeltjes bepalen het beeld in de smalle straatjes. Aan het eind van de middag komen we terug in het hotel en genieten we tijdens het diner nog even na van deze mooie dag.

Dag 4: Natuurpark Elbetal, Rivierlandschap Elbe ligt aan weerszijden van de voormalige grens tussen oost en west. Dankzij de Koude Oorlog bleef de natuur jarenlang ongemoeid. Er ontstond een waardevol natuurgebied geregeerd door eb en vloed. Sinds 1997 is Flusslandschaft Elbe erkend als UNESCO Biosfeerreservaat. Dit landschap van uiterwaarden, dode rivierarmen, rivierduinen en ooibossen is een belangrijke broed- en rustplaats voor ooievaars, kraanvogels, zeearenden en andere zeldzame vogelsoorten. Het Biosfeerreservaat beschermt ongeveer 400 kilometer Elbe, van de oude zoutstad Lüneburg in Niedersachsen tot Lutherstad Wittenberg, in Sachsen-Anhalt. We brengen ook een bezoek aan Hitzacker aan de Elbe. “Een kleine stad met veel charme”, noemde prins Claus zijn geboortestad. Zijn standbeeld voor het raadhuis en de Prins-Claus-kamer in het museum Alte Zollhaus roepen herinneringen op aan hem. Het historische centrum met zijn vakwerkhuizen maakt Hitzacker tot een pittoresk stadje. U kunt hier een korte wandeling maken over de Prins Claus-boulevard.

Dag 5: Huiswaarts, Het is al weer de laatste dag van deze reis. Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel, en rijden we middels de nodige stops terug naar uw opstapplaats. Uiteraard zullen we gezamenlijk nog even na praten tijdens het afscheidsdiner.

Wij bieden u deze reis aan voor € 345,00 p.p. o.b.v. tweepersoonskamers.
De éénpersoonskamertoeslag bedraagd € 15,00 p.p.p.n.

Inclusief: Busreis, 4x Overnachting, 4x Ontbijt, 4x diner in het hotel, gids Hamburg, afscheidsdiner en excursies.

Exclusief: Eventuele entreegelden, uitgaven van persoonlijke aard en verzekeringen
 

Programmawijzigingen onder voorbehoud. 

Terug         Reserveren